BISTRO BAR LUX

We willen de plek zijn waar mensen elkaar de hele dag door kunnen ontmoeten en samen lekker kunnen vertoeven. Heerlijk ontbijten, genieten van een lichte gevarieerde lunch of een gastronomisch diner. Ook serveren we diverse in huisgemaakte desserts waarbij je je vingers aflikt bij een lekker tasje koffie of thee.

Ons huiselijk interieur gecombineerd met speels kleurenpalet zorgen voor het warme huiselijke gevoel. Een sfeervol, zonnig stadsterras waar je kan geniet van de alle rust. Gastvrije bediening & een afwisselende menukaart met steeds dagverse en seizoensgebonden producten is waar het Bar Lux team voor staat.

Kom je met meer dan 6 personen? Neem dan even contact op met ons. Telefonisch (015) 25 21 19 of per mail bistro@lhistoiredulux.be Zo kunnen wij u een leuk culinair moment bezorgen in onze Bistro.

Ontbijt

  • Toast krokante spekreepjes, spiegeleitje

  • Toast verse guacamole, gerookte zalm, spiegeleitje

  • Toast brie, walnoten, appelsnippers, honing

  • Wentelteefjes op grootmoederswijze

  • Ontbijt Bar

    Ovenverse broodjes, mini koffiekoekjes, zoet beleg, hartig beleg

  • Luxe ontbijt Bar

    ovenverse broodjes, mini koffiekoekjes, zoet beleg, hartig beleg, seizoenslaatje, spiegeleitje, spek, yoghurt, fruit, glaasje vers sinassappelsap, één tas koffie of thee

Lunch

Broodjes

  • Jonge kaas

  • Brie

  • Geitenkaas

  • Kruidenkaas

  • Jonge kaas & Beenham

  • Beenham

  • Gedroogde ham

  • Preparé

  • Vleessla

  • Kip curry

  • Kip mayo

  • Boulet & topping naar keuze

  • Tonijnsla

  • Tonijnsla pikant

  • Noordzeesla

  • Gerookte zalm

  • Scampi look

Extra

  • Dessert van het moment

  • Soep van het moment

  • Soep van het moment (met brood)

Speciale broodjes

  • Lucifer (duivel)

    Preparé, home made martinosaus, ui, augurken, jalapēnos, jonge sla, kappertjes

  • Erebus (het duister)

    Traag gegaarde kip, geroosterde paprika, jalapēnos, samoerai, tomaat, jonge sla

  • Chaos (de leegte)

    Rookworst, ontbijtspek, kaasdip, augurken, uitjes, jonge sla, eitjes, toscaanse saus

  • Tataros (de onderwereld)

    Biefstuk, gegrilde parika, knoflooksaus, jonge sla, tomaat, aardappelsla, eitjes

  • Nyx (de nacht)

    Brie, honing, noten, appel, jonge sla

  • Hemera (de dag)

    Philadelphia, gerookte zalm, avocado, jonge sla

  • Ouranos (de hemel)

    Mozzarella, tomaat, groene pesto, fleur de selle, zwarte peper

  • Sphinx (het geluk)

    Mozzarella, tomaat, groene pesto, fleur de selle, zwarte peper, gedroogde ham

  • Gaia (de aarde)

    Feta, komkommer, tomaat, gegrilde paprika, olijven, thijm

  • Aether (de atmosfeer)

    Hummus, tomaat, olijven, basilicum, gegrilde paprika

Warme broodjes

  • Mexicano & topping naar keuze
  • Mexicano special

    Chedderkaas, bickysauzen, gedroogde uitjes, augurken

  • Mexicano Devil 666

    Samoeraisaus, uitjes, jalapēnos, jonge sla, tomaat, eitjes

  • Burger & topping naar keuze
  • Burger special

    Pepersaus, jonge sla, tomaat, uitjes, eitjes

  • Burger Bicky style

    Gedroogde uitjes, bickysauzen, augurken

  • Burger Devil 666

    Grillsaus, spek, sla, tomaat, uitjes, eitjes, chedderkaas

  • Panini ham, kaas

    Panini ham, kaas

  • Panini mozzarella, tomaat, pesto
  • Panini kip, kaas, ananas

Avond

Voorgerechten

  • Fijngesneden gemarineerde zalm – saffraanmayonaise – radijsjes/venkel/groene kruiden – pittige krokant

  • Rustieke wintercarpaccio (rund)

  • Italiaanse burrata – fris tomatenslaatje – olijfolie opgewerkt met oude balsamico (ook mogelijk als hoofdgerecht)

  • Rundstartaar op klassieke wijze (ook mogelijk als hoofdgerecht)

  • Klassieke tomatensoep met balletjes

Hoofdgerechten

  • Zeebaarsfilet – bospaddesntoelen – sausje van rozemarijn – plet patatjes van het moment

  • Kabeljauwhaasje op vel gebakken–saus op basis van tomaat/look/groene kruiden– plet patatjes van het moment

  • Holstein (rund) – zoete aardappelzalf – bordelaise saus – kruidig koolslaatje – krokant van aardappel

  • Hoevekipfilet – oosterse specerijen – groene asperges – limoen/soja jus – plet patatjes van het moment

  • Stoverij van het huis – plet patatjes van het moment

Nagerechten

  • Coupe Colonel (citroensorbet – wodka)

  • Crème brûlée

  • Eton Mess (schuimgebakje – rode vruchtenstroop – bol vanilleijs – slagroom)

  • Chocolademousse klassiek

  • Coupe Bar ( bol vanilleijs – espresso – shotje Carumbola Sweet Coffee liqueur )

  • Coupe Lux (bol vanilleijs – shotje Carumbola Creamy Chocolate liqueur – chocoladebloesem – slagroom)

Een bepaalde allergie of voedselintolerantie vraag het even aan ons.

Ontbijt 09.00u-11.00u
Lunch 11.00u-14.00u
Avond 18.00u-20.30u

Maandag 11.00u-14.30u
Dinsdag 09.00u-14.30u
Woensdag gesloten
Donderdag 09.00u-14.30u
Vrijdag 09.00u-14.30u // 18.00u-21.00u
Zaterdag 09.00u-14.30u // 18.00u-21.00u
Zondag 09.00u-13.30u